Nem merek semmi hagymásat, fokhagymásat enni -- ha ilyesmit főzök, csak szeretteim falatoznak belőle, én nem --, úgyhogy olyasmit kellett főznöm, ami semmi ilyesmit nem tartalmaz. Ma ugyanis lusta voltam kétféle étellel pepecselni. A zöldség tehát a legbiztosabb megoldás.
Két személyre egy kisebb zellergumót, két közepes burgonyát és egy közepes sárgarépát sós vízben puhára főztem. Egy kávéskanál lisztet elhabartam másfél deci főzőtejszínnel (szerintem tejföllel még pikánsabb az íze). A leszűrt zöldséget villával összetörtem és behabartam a lisztes tejszínnel. Egy-két percig állandó keverés mellett még forraltam. Megszórtam egy kis zöldségzölddel, a zellergumón levő néhány levélkét is megőrizem, ezt miután 2-3 alkalommal a csapnál alaposan átmostam a homok miatt, szintén hozzátettem a főzelékhez. Sóztam, borsoztam. Halat sütöttem a lerniben hozzá, kevés olajon, halfűszerrel, cseppnyi sóval ízesítve.
Két személyre egy kisebb zellergumót, két közepes burgonyát és egy közepes sárgarépát sós vízben puhára főztem. Egy kávéskanál lisztet elhabartam másfél deci főzőtejszínnel (szerintem tejföllel még pikánsabb az íze). A leszűrt zöldséget villával összetörtem és behabartam a lisztes tejszínnel. Egy-két percig állandó keverés mellett még forraltam. Megszórtam egy kis zöldségzölddel, a zellergumón levő néhány levélkét is megőrizem, ezt miután 2-3 alkalommal a csapnál alaposan átmostam a homok miatt, szintén hozzátettem a főzelékhez. Sóztam, borsoztam. Halat sütöttem a lerniben hozzá, kevés olajon, halfűszerrel, cseppnyi sóval ízesítve.
Szeretem a zellert, csodaszép példányok nőttek tavaly a kertben. A recepted nagyon tetszik!
VálaszTörléskösz,
VálaszTörlésnagyon egészséges
rántott zellernek szoktad készíteni vagy levesbe?
Erikám, azért kérdeztem, mert olvastam egy különleges rántott zeller receptet, kipróbálom és megosztom veled.
VálaszTörléslevesbe, vegyes zöldséghez, nyersen, szárítani (levesbe). rántani is. még van a mélyhűtőben is.
VálaszTörlés