2011. március 16., szerda

Zeller, burgonya, sárgarépa főzelék

Nem merek semmi hagymásat, fokhagymásat enni -- ha ilyesmit főzök, csak szeretteim falatoznak belőle, én nem --, úgyhogy olyasmit kellett főznöm, ami semmi ilyesmit nem tartalmaz. Ma ugyanis lusta voltam kétféle étellel pepecselni. A zöldség tehát a legbiztosabb megoldás.
Két személyre egy kisebb zellergumót, két közepes burgonyát és egy közepes sárgarépát sós vízben puhára főztem. Egy kávéskanál lisztet elhabartam másfél deci főzőtejszínnel (szerintem tejföllel még pikánsabb az íze). A leszűrt zöldséget villával összetörtem és behabartam a lisztes tejszínnel. Egy-két percig állandó keverés mellett még forraltam. Megszórtam egy kis zöldségzölddel, a zellergumón levő néhány levélkét is megőrizem, ezt miután 2-3 alkalommal a csapnál  alaposan átmostam a homok miatt, szintén  hozzátettem a főzelékhez. Sóztam, borsoztam. Halat sütöttem a lerniben hozzá, kevés olajon, halfűszerrel, cseppnyi sóval ízesítve.

4 megjegyzés:

  1. Szeretem a zellert, csodaszép példányok nőttek tavaly a kertben. A recepted nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. kösz,
    nagyon egészséges
    rántott zellernek szoktad készíteni vagy levesbe?

    VálaszTörlés
  3. Erikám, azért kérdeztem, mert olvastam egy különleges rántott zeller receptet, kipróbálom és megosztom veled.

    VálaszTörlés
  4. levesbe, vegyes zöldséghez, nyersen, szárítani (levesbe). rántani is. még van a mélyhűtőben is.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...