A fejes saláta és a zöldhagyma a piacokon és az üzletközpontokban is kapható. Egyszerű, gyors saláta, amely hozzávalói:
fél fej zöldsaláta
fél fej rozsdavörös saláta (de természetesen egy fej zöld vagy rozsdaszínű salátából is készíthető, én most csak azért flancoltam, mert egyikből és másikból is 1-1 fejet vettünk)
1-2 szál zöldhagyma
1 lereszelt sárgarépa
1,5-2 deci jogurt
fél kávéskanál szenf (mustár)
só
bors
A salátát összetépem, a sárgarépát lereszelem, a zöldhagymát felaprítom. A jogurtot, szenfet, sót, borsot összekeverem és a salátára öntöm. Alaposan, ám óvatosan összekeverem. Sült vagy főtt krumplival, hússal, főtt tojással, tükörtojással, bundáskenyérrel fogyasztható. (Nyáron mi szoktunk uborkát is reszelni bele, de fiatal, reszelt karalábéval is finom).
fél fej zöldsaláta
fél fej rozsdavörös saláta (de természetesen egy fej zöld vagy rozsdaszínű salátából is készíthető, én most csak azért flancoltam, mert egyikből és másikból is 1-1 fejet vettünk)
1-2 szál zöldhagyma
1 lereszelt sárgarépa
1,5-2 deci jogurt
fél kávéskanál szenf (mustár)
só
bors
A salátát összetépem, a sárgarépát lereszelem, a zöldhagymát felaprítom. A jogurtot, szenfet, sót, borsot összekeverem és a salátára öntöm. Alaposan, ám óvatosan összekeverem. Sült vagy főtt krumplival, hússal, főtt tojással, tükörtojással, bundáskenyérrel fogyasztható. (Nyáron mi szoktunk uborkát is reszelni bele, de fiatal, reszelt karalábéval is finom).
Guszta!:-)
VálaszTörlésköszönöm, érdemes kipróbálni
VálaszTörlésNagyon érdekes, hogy a mustár nevét németből használod! Ilyen salátákat csinálok minden nap, egy kis almaecetet is teszek bele, ami nagyon egészséges. Lassan felfedezem többi receptjeidet is!
VálaszTörlésigen, mi vajdasági magyarok sajnos a szerb nyelv nyomán gyakran a szenf kifejezést használjuk.
VálaszTörlésköszönöm az almaecetes ötletet!