2011. február 13., vasárnap

Jogurtos saláta

A fejes saláta és  a zöldhagyma a piacokon és az üzletközpontokban is kapható. Egyszerű, gyors saláta, amely hozzávalói:
fél  fej zöldsaláta
fél  fej  rozsdavörös saláta (de természetesen egy fej zöld vagy rozsdaszínű salátából is készíthető, én most csak azért flancoltam, mert egyikből és másikból is 1-1 fejet vettünk)
1-2  szál zöldhagyma
1 lereszelt sárgarépa
1,5-2  deci jogurt
fél kávéskanál szenf (mustár)

bors
A salátát összetépem, a sárgarépát lereszelem, a zöldhagymát felaprítom. A jogurtot, szenfet, sót, borsot összekeverem és a salátára öntöm. Alaposan, ám óvatosan összekeverem. Sült vagy főtt krumplival, hússal, főtt tojással, tükörtojással, bundáskenyérrel fogyasztható. (Nyáron mi szoktunk uborkát is reszelni bele, de fiatal, reszelt karalábéval is finom).

4 megjegyzés:

  1. köszönöm, érdemes kipróbálni

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes, hogy a mustár nevét németből használod! Ilyen salátákat csinálok minden nap, egy kis almaecetet is teszek bele, ami nagyon egészséges. Lassan felfedezem többi receptjeidet is!

    VálaszTörlés
  3. igen, mi vajdasági magyarok sajnos a szerb nyelv nyomán gyakran a szenf kifejezést használjuk.
    köszönöm az almaecetes ötletet!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...