A híreket vártam, hogy megtudjam, a pedagógus-sztrájk ügyében mi újság, s elcsíptem a Konyhácska című műsor vasárnap reggeli adásának utolsó 5 percét. Egy olcsó, egyszerű recept, amelyet kipróbáltam és remeknek találtam:
60 deka krumpli
1 citrom leve
1 tonhal konzerv
só
bors
5 szem olajbogyó
és én hozzáadtam a Zolinak egy kevés póréhagymát, de biztos egy kevés lilahagymával, zöldhagymával is finom, illetve a hagyma akár el is hagyható.
A krumplit héjában megfőzöm, amikor kihűlt, meghámozom, felszeletelem, Sózom, borsozom, egy citrom levével meglocsolom. Összekeverem. A tonhalkonzervről leöntöm a levét, összetöröm villával és hozzákeverem a krumplihoz, majd 5 szem olajbogyót is hozzáteszek. Mivel volt itthon egy szál póréhagyma, 3-4 centiméternyit hozzáaprítottam a Zolinak.
60 deka krumpli
1 citrom leve
1 tonhal konzerv
só
bors
5 szem olajbogyó
és én hozzáadtam a Zolinak egy kevés póréhagymát, de biztos egy kevés lilahagymával, zöldhagymával is finom, illetve a hagyma akár el is hagyható.
A krumplit héjában megfőzöm, amikor kihűlt, meghámozom, felszeletelem, Sózom, borsozom, egy citrom levével meglocsolom. Összekeverem. A tonhalkonzervről leöntöm a levét, összetöröm villával és hozzákeverem a krumplihoz, majd 5 szem olajbogyót is hozzáteszek. Mivel volt itthon egy szál póréhagyma, 3-4 centiméternyit hozzáaprítottam a Zolinak.
Tetszik ez a krumplisaláta, a lényegre tör, elég puritán és finom lehet! Ki lehet próbálni, hisz most igazi krumpliszezon van...
VálaszTörlésGeorgiához csatlakozom.
VálaszTörlésVégül saláta.
S remekül néz ki! :-)
igen, Újvidéken volt egy házinénim, egy nyugdíjas tanítónő, aki mindig azt mondta, hogy húst sütni nem akkora művészet, de salátát és mártást készíteni bizony az.
VálaszTörlés