2011. február 6., vasárnap

Krumplisaláta tonhallal

A híreket vártam, hogy megtudjam, a pedagógus-sztrájk ügyében mi újság, s elcsíptem a Konyhácska című műsor vasárnap reggeli adásának utolsó 5 percét. Egy olcsó, egyszerű recept, amelyet kipróbáltam és remeknek találtam:
60 deka krumpli
1 citrom leve
1 tonhal konzerv

bors
5 szem olajbogyó
és én hozzáadtam a Zolinak egy kevés póréhagymát, de biztos egy kevés lilahagymával, zöldhagymával is finom, illetve a hagyma akár el is hagyható.
A krumplit héjában megfőzöm, amikor kihűlt, meghámozom, felszeletelem, Sózom, borsozom, egy citrom levével meglocsolom. Összekeverem. A tonhalkonzervről leöntöm a levét, összetöröm villával és hozzákeverem a krumplihoz, majd 5 szem olajbogyót is hozzáteszek. Mivel volt itthon egy szál póréhagyma, 3-4 centiméternyit hozzáaprítottam a Zolinak.

3 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a krumplisaláta, a lényegre tör, elég puritán és finom lehet! Ki lehet próbálni, hisz most igazi krumpliszezon van...

    VálaszTörlés
  2. Georgiához csatlakozom.
    Végül saláta.
    S remekül néz ki! :-)

    VálaszTörlés
  3. igen, Újvidéken volt egy házinénim, egy nyugdíjas tanítónő, aki mindig azt mondta, hogy húst sütni nem akkora művészet, de salátát és mártást készíteni bizony az.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...