2011. február 27., vasárnap

Karamellpuding

Tíz perc alatt kész, olcsó és nincs zacskóíze. Bár, elbizonytalanodtam, lehet, hogy ez egy olyan recept, amelyet mindenki ismer, tehát nincs is értelme leközölni. No, de hátha valakinek újdonság. Hozzávalók:
fél liter tej
3-4 kanál cukor
2 csapott kanál étkezési keményítő (mi Vajdaságban Gustint használunk).
Az étkezési keményítőt és 1- 2 kanál cukrot egy deci tej fokozatos hozzáadásával símára keverek (ha kevésbé édesen szeretjük, elég 3 kanál cukor). A másik két kanál cukrot megpörkölöm. Amikor már olvadt, aranybarna színű,  hozzáadom az étkezési keményítő és a cukor keverékét valamint a fennmaradt 4 deci tejet (aki karakteresebb ízű pudingra vágyik, akkor öntse hozzá a sűrítőanyagot, amikor már sötétbarnává kezd válni a pörköltcukor). Állandó keverés mellett felforralom és szintén állandóan kevergetve még körülbelül  két-három percig főzöm, amíg selymes, krémes állagúra be nem sűrűsödik (nem keményre!).Tálkákba öntöm és lehűtöm.



2 megjegyzés:

  1. Éppen egy gyors nyaflatyra vágytam a kiadós ebéd után, pici nescaféval bolondítottam...

    VálaszTörlés
  2. Kösz az ötletet, kipróbáljuk nescaféval.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...