2011. július 27., szerda

Krumplisaláta nyárialmával

Szegeden a szombat esti mozizás előtt krumplisalátát ettünk a büfében, izlett, mert komplett egytálétel, hús- és sajtfalatkákkal. Itthon töröttpaprika és savanyúuborka nélkül készítettem el, helyette olajbogyó került bele, meg a főtt hús helyett maradék sülthúst tettem bele. A tojást kihagytam, ízlés szerint az is kerülhet bele.
50 deka főtt burgonya
2 szál újhagyma (vagy fél fej kisebb méretű vöröshagyma)
2 kisebb vagy egy nagyobb nyári alma
1 kápia paprika vagy tölteni való paprika
4-5 deka sajt
ízlés szerint sült- vagy főtthús falatkák (10-15 deka)
1 kisebb csomag majonéz (5 dekás)
1 deci tejföl
ízlés szerint olajbogyó, de elhagyható, uborka kerülhet helyette bele

bors
A majonézt és a tejfölt összekeverem, sózom, borsozom, belekeverem a nagyon apróra vágott hagymát, a picire szelt paprikát, az apróra kockázott almát, a kicsire kockázott főtt krumplit, a húst, a sajtot, olajbogyót (vagy savanyú uborkát). Fél órát áll. Gondolkodtam, hogy megszórom apróra vágott zellerlevéllel, zöldségzölddel, de lemondtam róla.

4 megjegyzés:

  1. Guszta! Biztos nagyon finom lehűtve, egy kis friss zsömle, kifli !

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm! Mennyi minden finomságról maradtam le itt nálad ebben a két hétben, míg "csavarogtunk". No körülnézek és keresek valamit a közelgő hétvégére. :)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...