2011. július 3., vasárnap

Patlizsános, paprikás, krumplis csirke

Végre lehet patlizsánt venni. Habár még zsenge, fiatal, de azért most is úgy kezdek hozzá a patlizsános étel készítéséhez, hogy meghámozom, leszelem és enyhén megsózom. A só hatására a patlizsán  kb. fél óra alatt barna levet ereszt, ebből a léből kiszedem a szeleteket, kicsit kinyomkodom őket.
Kettőnknek két felső csirkecombot minden oldaláról egy kanál olajon megsütögetek. Egy tepsibe rakható edénybe egy kanál olajat öntök, rászelek egy fej vöröshagymát, két krumplit, egy nagy tölteni való paprikát is szelek rá, hozzákeverem a patlizsánt, enyhén megsózom, borsozom, ételízesítőzöm. Rárakom a tetejére a megsózott, enyhén borsozott húst. Meglocsolom az egészet egy kanál olajjal és egy-két kanál vízzel. Harminc-negyven percig letakarva sütöm. Majd kiszedem a húst, a zöldség tetejét pedig két deci tejföllel megkenem. Visszateszem a tetejére a húst, és a fedőt leszedve ezt az egytálételt tíz-tizenöt percig sütöm, hogy a hús szép színt kapjon és a tejföl is rásüljön a  zöldségre.

4 megjegyzés:

  1. Finom lehet, nagyon szeretem a padlizsánt!

    VálaszTörlés
  2. Majdnem "beletaláltunk". :) Nálunk karalábés csirke volt a menü szombaton.

    VálaszTörlés
  3. karalábé -- az sem rossz, sőt!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...