2011. február 8., kedd

Póréhagyma mártás

Valamikor a 80-as évek végén akkori főszerkesztőnk egy Szórakoztató fogyókúra című kiadványt vásároltatott nőnapra a hölgyeknek, mert úgy ítélte meg, hogy nem árt kicsit visszafogni magunkat az étkezésben. Azóta már elhunyt filmkritikus kollégánk jegyezte meg a lazac, articsóka és más alapanyagokból készülő ételek láttán, hogy ez a legjobb fogyókúrás könyv: fél hónapig ebből főz a háziasszony, két hétig meg koplal a család, mert egy fityingje sem marad. Vannak a könyvben használható receptek. Íme az egyik:
25 deka póráhagyma
1 kanál étolaj vagy 1,5 deka vaj
1 kávéskanál citromlé
örölt szerecsendió
csipet bors, só
1 evőkanál tejföl
A póréhagymát nagyon megmosom, karikákra vágom, az olajon vagy vajon üvegesre párolom, ízesítem a citromlével, borssal, sóval, szerecsendióval és fedő alatt lassú tűzön még 4-5 percig párolom. Hozzákeverem  a tejfölt.

4 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...