2011. február 23., szerda

Zöldséges palacsinta

Van Szabadkán a Zeneiskolánál egy palacsintázó. Zölséges-csirkés palacsintát szoktunk ott venni, nekünk az 5-6 féle sós töltelék közül ez vált be  a legjobban. Az édesek közül pedig a nutellás, de ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg. Visszatérve a zölséges palacsintára: a tulajdonos kínai ízvilágú tölteléket igyekezett kreálni, de családja és a törzsvásárlók is azt mondták neki, ne kisérletezzen tovább, ez tökéletes. Nekem most nem volt itthon csirke, de egy kis csomag német frankfurti virsli igen, úgyhogy most virslivel készült.

Hozzávalók:
20 deka csirke vagy virsli (vagy más húsféle)
negyed fej káposzta (kisebb fej egynegyede)

1 sárgarépa
1 kis fej hagyma
1 fokhagyma
egy maroknyi borsó és esetleg  zöldbab
fél darab kaliforniai paprika (a piros a leglátványosabb)

bors
szójaszósz
olaj.

Ha csirke, akkor az apróra vágott húst az olajon párolom, sütöm pár percig, majd ráteszem az apróra vágott káposztát, borsót, aprított sárgarépát, hagymát, fokhagymát, sózom, borsozom. Felöntöm egy deci vízzel. Amikor puha és a levét is elfőtte, hozzáöntöm az 1 kanál szójaszószt majd leveszem  a tűzről. Négy személyre 4-6 palacsintát sütök,  a forró palacsintát megkenem tejföllel majd  megtöltöm a töltelékkel és legyezőszerűen összehajtom (lásd képen). Nem fogyókúrás, de egészséges.


Maradék töltelék: hűtőszekrényben 2-3 nap. Főtt tésztával, pirított szezámmaggal ,,thai'' étellé alakulhat.

2 megjegyzés:

  1. Hogy én itt mindig nagyon éhes leszek?! Micsoda dolog ez, kérem!:-)
    Nagyon jól néz ki!
    Megsütöttem a süteményt és nagyon finom lett!
    De nem emlékszem a nevére, melyik is volt az!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...