Éva egykoron kolléganőm volt, most pedig könyvtárigazgatóként igyekszik rábírni a kisváros lakóit -- felnőttet, gyereket egyaránt -- az olvasásra, művelődésre. Ő mesélte el lapunk tarka mellékletének a rétestésztával készült, flódnira emlékeztető sütemény receptjét. Ez a recept jutott eszembe, amikor kiderült, maradt jócskán rétestészta, de lefagyasztani már nem tudom. Az újságot, amelyben a leírás megjelent, nem találtam meg, őt nem akartam hívogatni így a húsvéti ünnepnapok kellős közepén, ezért a tapasztalatomra támaszkodtam.
Előkészületek: a kenéshez fél deci jogurtot és fél deci étolajat elkeverek. Az almás töltelékhez 4 almát lereszelek, a túróshoz fél kiló túrót áttörök, mazsolát szórok bele és ízlés szerint cukrot, a mákost kis citromhéjjal és cukorral ízesítem.
A kiolajozott tespibe három réteslapot fektettem le. Mindegyiket nagy ecsetvonásokkal bekentem jogurt és étolaj keverékével. Megszórtam kevés prézlivel, majd a jól kifacsart reszelt almát szórtam rá. Megcukrozam, fahéjjal ízesítettem. Erre került a következő két réteslap, mindkettőt szintén nagy ecsetvonásokkal megkentem a jogurtos kencével, erre szórtam a mazsolás édes túrót. Újabb két réteslap, jogurtos kence rájuk, erre szórtam a mákot. Két réteslappal fedtem le, a felső lapot a jogurtos-olajos kencével bekentem, hogy minden négyzetcentiméterre jusson belőle. 180-200 fokon pirosra sütöttem.
Előkészületek: a kenéshez fél deci jogurtot és fél deci étolajat elkeverek. Az almás töltelékhez 4 almát lereszelek, a túróshoz fél kiló túrót áttörök, mazsolát szórok bele és ízlés szerint cukrot, a mákost kis citromhéjjal és cukorral ízesítem.
A kiolajozott tespibe három réteslapot fektettem le. Mindegyiket nagy ecsetvonásokkal bekentem jogurt és étolaj keverékével. Megszórtam kevés prézlivel, majd a jól kifacsart reszelt almát szórtam rá. Megcukrozam, fahéjjal ízesítettem. Erre került a következő két réteslap, mindkettőt szintén nagy ecsetvonásokkal megkentem a jogurtos kencével, erre szórtam a mazsolás édes túrót. Újabb két réteslap, jogurtos kence rájuk, erre szórtam a mákot. Két réteslappal fedtem le, a felső lapot a jogurtos-olajos kencével bekentem, hogy minden négyzetcentiméterre jusson belőle. 180-200 fokon pirosra sütöttem.
Nagyon guszta lett!
VálaszTörlésKellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
köszönöm, kellemes húsvéti ünnepeket
VálaszTörlésÉn is Áldott Ünnepeket kívánok! :-) Szép lett az Oldalad! És nagyon egyszerű és guszta a süteményed is!
VálaszTörlésBoldog Húsvétot!
VálaszTörlés