Jamie Oliver készített valami hasonlót, de annyi mindent módosítottam rajta, hogy az enyém más ízvilágú, mint az övé.
Egy nagy vagy két kisebb paszternákot és négy darab krumplit meghámozok és forrásban levő sós vízben tíz percig főzöm. Leszűröm. A tepsibe öntök 2 kanál olajat, az alaposan megmosott citromhéjról csak két-három vékony csíknyi (a keserű fehér hártyája nélküli) héjdarabkát vágok le, ezt is hozzáteszem. Két-három fokhagyma gerezdet héjastól alaposan megmosok és beledobom a sütőedénybe. Kevés -- két-három kanálnyi -- vizet is öntök hozzá, rászórok fél kávéskanálnyi kakukkfüvet. A krumpit és a hosszú vékony szeletekre vágott paszternákot belerakom a tepsibe, beleforgatom a fűszeres, olajos lébe. Sózom, vegetázom (ételízesítőzöm). Közepes tűzön a lerniben legalább fél órát, negyven percet sütöm. Legalább egyszer meglocsolom a fúszeres szafttal a krumplik és a paszternákok tetejét.
Jó köretnek.
A paszternák hasonló mint a gyökérzöldség vagy fehérrépa, csak intenzívebb ízű.
Egy nagy vagy két kisebb paszternákot és négy darab krumplit meghámozok és forrásban levő sós vízben tíz percig főzöm. Leszűröm. A tepsibe öntök 2 kanál olajat, az alaposan megmosott citromhéjról csak két-három vékony csíknyi (a keserű fehér hártyája nélküli) héjdarabkát vágok le, ezt is hozzáteszem. Két-három fokhagyma gerezdet héjastól alaposan megmosok és beledobom a sütőedénybe. Kevés -- két-három kanálnyi -- vizet is öntök hozzá, rászórok fél kávéskanálnyi kakukkfüvet. A krumpit és a hosszú vékony szeletekre vágott paszternákot belerakom a tepsibe, beleforgatom a fűszeres, olajos lébe. Sózom, vegetázom (ételízesítőzöm). Közepes tűzön a lerniben legalább fél órát, negyven percet sütöm. Legalább egyszer meglocsolom a fúszeres szafttal a krumplik és a paszternákok tetejét.
Jó köretnek.
A paszternák hasonló mint a gyökérzöldség vagy fehérrépa, csak intenzívebb ízű.
Csodálatos!Kipróbálom.
VálaszTörlésEgyszer tévedésből paszternákot raktam a húslevesbe fehérrépa helyett. Túl intenzív lett a leves íze. :)
VálaszTörlésVan egy kis kertem, minden évben vetünk paszternákot, mi szeretjük, a recepted nagyon vonzónak tűnik, ki fogom próbálni
VálaszTörlés