2011. április 25., hétfő

Görögös tésztasaláta

A sok húsvéti sonka és hús, hús, hús... után garantáltan vegetariánus étel. Bár, nálunk már volt vendégváró étek is, amikor a vacsoravendégekkel egyidőben értem haza a munkából.

Hozzávalók négy személyre:
fél zacskó száraztészta (nálunk spagettitészta)
2 főtt tojás
2-3 deci tejföl, ízlés szerint (nálunk 2 deci)
aprított kapor
egy kis fej vöröshagyma vagy 2 szál zöldhagyma, illetve egy csomó snidling
fél citrom reszelt héja vagy ízlés szerint citromolaj

bors
2 paradicsom
kevés étolaj (például olíva).
A tésztát megfőzöm sós vízben, amíg fő, addig a főtt tojást villával apróra töröm, összekeverem a nagyon apróra vágott hagymával vagy snidlinggel, az apróra vágott kaporral, sóval,  borsal, a tejföllel, a citromhéjjal (20 percre almaecetes vízbe áztatni, majd vízzel jól leöblíteni, így a mérgeket lemossuk róla). Pár csepp olajat is keverhetek bele.
A paradicsomot megszabadítom a magjától, levétől és a húsát apró kockákra vágom, ezt is óvatosan belekeverem. Jól lehűtve tálalni, mert így az ízek is összeérnek.

7 megjegyzés:

  1. Szép napot és locsolókat kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. kösz, most indulok dolgozni -- mert holnap már van újság.
    jó locsolkodást kívánok

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet, kipróbálom, szeretem a tésztasalátákat.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a szép szavakat, Kati és legyen jó napod!

    VálaszTörlés
  5. kösz, már javában dolgozom, de szerencsére szeretek dolgozni -- szerkeszteni nem, de újságot írni igen.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finomat főztél. Van főve tésztám, most csak össze kell állítani. Köszönöm Neked Erikám. Ölellek szeretettel.

    VálaszTörlés
  7. kedves Mama, kérdésem, hogyan sikerült? ízlett?

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...