A piacon ma reggel 3 zsenge kistököt és 30 deka gombát vettem. Mivel a mélyhűtőben 20 dekánként rakom el a csirkemellfilét, s egy csomaggal még ott lapult a polcon, egyértelmű volt, hogy ebből lesz a mai ebéd.
A csirkemellfilét felkockáztam, elkezdtem 1 kanál olajon pirítani, majd 2-3 perc után hozzátettem a felszelt gombát. Kakukkfűvel (szárított), sóval, borssal és snidlinggel ízesítettem (zöldhagyma vagy kevéske aprított vöröshagyma is elképzelhető bele, de akkor a gombával együtt teszem bele párolni). 5-6 perc után levettem a tűzhelyről. Egy kanál olajon kicsit megsütöttem a hosszú keskeny csíkokra vágott, meghámozott kistököt. Annyira zsenge még, hogy a magházát is benne hagytam. Amikor megfonnyadt, kis színt kapott minden tökcsík mindkét fele, a muffinsütő alját kibéleltem a tök háromnegyedével. A gombás-csirkés masszához két felvert tojást öntöttem, összekevertem. A muffinsütőbe a tökökre kanalaztam ezt a tojásos-gombás-csirkés masszát. A maradék tökkel lefedtem minden halmot. A sütőben 180-200 fokon még 20 percig sütöttem, majd nagyon vékony szalonnacsíkokat raktam a tetejére és ezzel is még 10 percig sütöttem.
|
A végeredmény |
|
A sütőből éppen kikerült muffinok |
Nagyon guszta.
VálaszTörléskedves Judit, nagyon köszönöm
VálaszTörlésderűs napot
Húúú, micsoda finomságokat lehet az oldaladon találni!!
VálaszTörlésJövök máskor is, hogy virtuálisan jól lakjak!
És úgy nem is hízok!!!!