Zoli kívánsága az volt, hogy a maradék sonka egy részét főzzem meg babbal.
Előkészületek: 30 deka babot félig puhára főztem, leszűrtem. 30 deka vöröshagymát két kanál olajon megpároltam.
Egy sütőedénybe öntöttem a babot, a hagymát, a vékony szeletekre szelt sonkát, összekevertem 1 kanál pirospaprikával, kis borssal, kevés sóval -- ez el is hagyható, ha a sonka nagyon sós --, ha valaki akar, kis vegetát is tehet bele, egy babérlevéllel, annyi vizet öntöttem alá, hogy ellepje. Beraktam a sütőbe, fél órát letakarva sütöttem, majd fél órát fedetlenül, hogy elpárologjon a levének egy része és a teteje kapjon színt.
Sonka vagy bármiféle hús nélkül szokták Szerbiában sütni, csak a bab és hagyma az alkotóelem,prebaranac néven ismert.
Előkészületek: 30 deka babot félig puhára főztem, leszűrtem. 30 deka vöröshagymát két kanál olajon megpároltam.
Egy sütőedénybe öntöttem a babot, a hagymát, a vékony szeletekre szelt sonkát, összekevertem 1 kanál pirospaprikával, kis borssal, kevés sóval -- ez el is hagyható, ha a sonka nagyon sós --, ha valaki akar, kis vegetát is tehet bele, egy babérlevéllel, annyi vizet öntöttem alá, hogy ellepje. Beraktam a sütőbe, fél órát letakarva sütöttem, majd fél órát fedetlenül, hogy elpárologjon a levének egy része és a teteje kapjon színt.
Sonka vagy bármiféle hús nélkül szokták Szerbiában sütni, csak a bab és hagyma az alkotóelem,prebaranac néven ismert.
Csak jó lehet. Minden összetevőjét szeretem. Ezt is ki kell egyszer próbálnom.
VálaszTörlésMelindának üzene, bár biztosan tudja: a vöröshagyma édeskés, egy leheletnyivel több sót igényel, amikor ilyen nagy mennyiségben kerül hagyma egy ételbe. most a sonka miatt óvatoskodtam.
VálaszTörlésNagyon guszta, még nem próbáltam így de lehet hogy ezután megcsinálom.
VálaszTörlésTetszik a recepted.
VálaszTörlésÁtadom! :)
VálaszTörlés