2011. április 26., kedd

Bab a sütőből

Zoli kívánsága az volt, hogy a maradék sonka egy részét főzzem meg babbal.
Előkészületek: 30 deka babot félig puhára főztem, leszűrtem. 30 deka vöröshagymát két kanál olajon megpároltam.

Egy sütőedénybe öntöttem a babot, a hagymát, a vékony szeletekre szelt sonkát, összekevertem 1 kanál pirospaprikával, kis borssal, kevés sóval -- ez el is hagyható,  ha a sonka nagyon sós --, ha valaki akar, kis vegetát is tehet bele,  egy babérlevéllel, annyi vizet öntöttem alá, hogy ellepje. Beraktam a sütőbe, fél órát letakarva sütöttem, majd fél órát fedetlenül, hogy elpárologjon a levének egy része és a teteje kapjon színt.
Sonka vagy bármiféle hús nélkül szokták Szerbiában sütni, csak a bab és hagyma az alkotóelem,prebaranac néven ismert.

5 megjegyzés:

  1. Csak jó lehet. Minden összetevőjét szeretem. Ezt is ki kell egyszer próbálnom.

    VálaszTörlés
  2. Melindának üzene, bár biztosan tudja: a vöröshagyma édeskés, egy leheletnyivel több sót igényel, amikor ilyen nagy mennyiségben kerül hagyma egy ételbe. most a sonka miatt óvatoskodtam.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, még nem próbáltam így de lehet hogy ezután megcsinálom.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...