2011. április 12., kedd

Paszternák és burgonya kakukkfűvel

Jamie Oliver készített valami hasonlót, de annyi mindent módosítottam rajta, hogy az enyém  más ízvilágú, mint az övé.
Egy nagy vagy két kisebb paszternákot és négy darab  krumplit meghámozok és forrásban levő sós vízben tíz percig főzöm. Leszűröm. A tepsibe öntök 2 kanál olajat, az alaposan megmosott citromhéjról csak két-három vékony csíknyi (a keserű fehér hártyája nélküli) héjdarabkát vágok le, ezt is hozzáteszem. Két-három fokhagyma gerezdet héjastól alaposan megmosok és beledobom a sütőedénybe. Kevés --  két-három kanálnyi --  vizet is öntök hozzá, rászórok fél kávéskanálnyi kakukkfüvet. A krumpit és a hosszú vékony szeletekre vágott  paszternákot belerakom a tepsibe, beleforgatom a fűszeres, olajos lébe. Sózom, vegetázom (ételízesítőzöm). Közepes tűzön  a lerniben legalább fél órát, negyven percet sütöm. Legalább egyszer meglocsolom a fúszeres  szafttal a krumplik és  a paszternákok tetejét.
Jó köretnek.
A paszternák hasonló mint a gyökérzöldség vagy fehérrépa, csak intenzívebb ízű.

3 megjegyzés:

  1. Egyszer tévedésből paszternákot raktam a húslevesbe fehérrépa helyett. Túl intenzív lett a leves íze. :)

    VálaszTörlés
  2. Van egy kis kertem, minden évben vetünk paszternákot, mi szeretjük, a recepted nagyon vonzónak tűnik, ki fogom próbálni

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...