2011. március 22., kedd

Krumplifőzelék

Lehet, hogy mindenki tud krumplifőzeléket főzni? Én csak nemrégiben tanultam meg, mégpedig a Zsuzsa barátnőmtől kapott szakácskönyvből. Pofonegyszerű:
4 burgonya
1 púposkanál liszt
2 kanál olaj
só, bors
1 babérlevél
zöldségzöldje
negyed fej vöröshagyma vagy kevés snidling.
A négy krumplit felszeleteltem és annyi enyhén sós ízben főztem meg, amennyi épp ellepte. Két kanál olajjal, 1 kanálliszttel és a finomra vágott vöröshagymáva rántást készítünk, beledobjuk a babérlevelet és berántjuk vele a főzeléket (a krumplit nem kell leszűrni, mert kell a főzőlé a főzelékhez). Rászórjuk a zöldségzöldet, ha kell még bele só, sózzuk, borsozzuk. Még néhány percig forraljuk. Én még nem próbáltam, de a szakácskönyv szerint ecettel vagy tejföllel is finom.
Lehet sűrűbbre is főzni, de én így szeretem
Mivel én snidlinggel készítettem, nem ezzel pirítottam a rántást, hanem amikor a rántás kész lett, akkor szórtam bele a snidlinget és a babérlevelet, s azonnal levettem a tűzről, hogy ne égjen meg. Perzse, utána az eljárás ugyanaz, berántom vele a főzeléket, zöldségzölddel szórom, sózom, borsozom. A snidlinget imádom, alig várom, hogy szerezzek egy cseréppel és ültessek az ablakba.

4 megjegyzés:

  1. Ebbe is teszünk kis őrölt paprikát. Szeretem, ha piros a színe.

    VálaszTörlés
  2. én nem szoktam, de természetesen lehet, biztosan úgy is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Amíg nincs snidling, addig finom karikára vágott zöldhagyma is megteszi. Almaecetet mindenképpen tennék bele.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...