2011. április 6., szerda

Kukoricalisztes süti - MJ nagyanyjának receptje

Tegnap vettem projicákat - miniatűr sós kukoricalisztes muffonokat a péknél. Dávid unokaöcsém nagyon csalódott volt, mert valamilyen kellemes édes ízre számított. - No, itt az ideje, hogy MJ nagyanyjának receptjét kipróbáljam - gondoltam. A zöldséges polenta receptje alatti hozzászólásában MJ a következőképp írta le a receptet:
Kb. 30 dkg finom kukoricaliszt
1/2 liter aludt tej
Kb. 10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
1 cs. sütőpor
0,5 dl étolaj
lekvár (kajszi v. szilva)
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt citromhéjat, az aludt tejet és az olajat. Jól összedolgozzuk. Egy sűrű, de könnyen keverhető masszát kell kapni, amit egy közepes méretű, kivajazott tepsibe öntünk. Rápötyögtetjük a lekvárt és kb. 180 fokon 20-25 perc alatt aranysárgára sül. Szeletelés után kap még kis porcukrot a tetejére.
Megjegyzés MJ receptjéhez annak, aki édesebben szereti: a tepsiben sült sütit könnyebb porcukrozni, a muffinokat pedig inkább bele kell hempergetni a porcukorba. Én csak meghintettem porcukorral.

5 megjegyzés:

  1. Igazán megtisztelő számomra! Nagyon szépen köszönöm. Jól néz ki, remélem az ízével sincs gond. Nagyanyám mosolyogva néz le ránk.

    VálaszTörlés
  2. köszönöm, nagyon finom. Dávid 3 darabot bereggelizett belőle

    VálaszTörlés
  3. Ennek igazán örülök! :)
    Váljék egészségére. Egészségtekre. :)

    VálaszTörlés
  4. a lekvárcsöppek nagyon fontosak.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...