2011. április 5., kedd

Olaszos gombás krumpli

Egyszerű, akár böjti étel is lehet. Nem tudom, hol olvastam valami hasonlót, de nálunk már vagy 10 éve így honosodott meg. Valószínűleg jól leegyszerűsítettem az eredeti receptet. Akkor jutott eszembe a hétvégén, amikor a piacon a fűszereket árusító családnál friss oregánót sikerült vennem. Meg snidlinget.
Hozzávalók 2 személyre.:
4 közepes krumpli
30 deka gomba
1 csomó snidling vagy 1 kis fej hagyma vagy egy zöldhagyma
só, bors
néhány szál friss vagy 1kávéskanál szárított oregánó
2 kanál olaj.
A krumplit majdnem puhára főzöm, mghámozom, felkockázom. A gombát hámozom, felszelem. Ha újhagymát vagy vöröshagymát használok, kicsit megpárolom az olajon. Az olajat és a hagymát  a sütőedénybe teszem, 1kanál vizet is öntök a sütőedénybe, rászórom a krumplit, gombát, ha snidinget használok,  akkor az aprított snidlinget is,  sózom, borsozom, rászórom az oregánót. Összekeverem, közepesen forró sütőben megsütöm.
Salátával tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbáljuk. Nagyon szeretem a gombás ételeket.

    VálaszTörlés
  2. mi meg a vártúrákat. láttam a fotókat, ti is. Tavaly Magyarországon nyaraltunk, Szigligeten a régi várnál voltunk, nem a turisták által látogatottnál, tavalyelőtt meg Szigetváro meg Siklóson, Klassz volt.
    Itt Szerbiában érdekes Pétervárad, Galambóc vára Szendrőd (Smederevo).

    VálaszTörlés
  3. Egyik kedvenc időtöltésünk. Látni akarom és lefotózni hazánk összes várát legyen bár eldugott helyen és romos is. Már túl vagyunk a felén. Aztán jöhetnek a környező ország béliek. Bár néha közben is. :)
    https://picasaweb.google.com/home
    Itt még vannak váras képeim (is), ha időm engedi eszek fel új albumokat is. Szép estét!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...