2011. április 17., vasárnap

Túrótorta dzsemmel, csokimázzal

Életem első túrótortája.Ott rontottam el, hogy nem hagytam a kapcsos tortaformában kihülni, hanem még melegen kivettem, áttettem a süteményes tálra, ahol a szép magas, rezgős tészta platty, összeomlott. De az íze klassz.

Hozzávalók:
fél kiló túró
4 tojás sárgája
2 tojás fehérje
10 deka cukor
6 deka liszt
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
1 púpos kanál kemény eperdzsem (vagy más dzsem)
10 deka főzőcsoki és 1 kanál margarin vagy zsír a csoki olvasztásához.
A tojássárgát, az áttört túrót, cukrot, lisztet, vaníliáscukrot, sütőport,  lisztet, a dzsemet alaposan összekeverem, majd a 2 keményre vert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverem. 180 fokon legalább 30-35 percig - tűpróbáig -  sütöttem  a tortaformában (amit kiolajoztam, kiliszteztem persze előzőleg, mert sütőpapír nincs itthon). Hagyni kell kihülni a tortaformában, nem úgy,mint én.
Csokimázat készítettem és rákentem a tésztára.

6 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...