2011. április 3., vasárnap

Sültpaprikás muffin

A múltkor a boltban vásárolt fagyasztott sültpaprikát hámoztuk, ma viszont a piacon vett, a héjától már megszabadított sültpaprikából készítettem vasárnapi ebédet. A híres szabadkai ócskapiacon, ahol a bolhapiaci rész mára már a legkisebb, ám a kínai és magyarországi áru mindent elárasztott, van nagyon jó zöldpiac is. Gyümölcs, zöldség, virág, házisajtok. Az egyik standon nagyon olcsón hámozott sültpaprikát is árult egy fiatalember. Vettünk fél kilót. Meg az ócskapiacon ma vettünk muffinsütőt is -- nem kínait, hanem németet. Nyilvánvaló volt, hogy sültpaprikából, muffinsütőben készül az ebéd.

Hozzávaló:
fél kiló sültpaprika
2 tojás
fél deci főzőtejszín
só, bors
snidling (fokhagyma helyett használtam)
kevés szalonna
két krumpli
olaj.
A muffinsütőt vékonyan kikentem olajjal, minden mélyedésbe belefektettem annyi sültparikát, hogy az alját befedje.Nagyon picit megsóztam. Két krumplit vékony apocskákra szeltem és megsütöttem. Ezt a mélyedésekben arányosan elosztottam. A tojást, tejszínt, kevés reszelt sajtot, snidlinget (vagy aprított fokhagymát ) alaposan összekevertem. Kicsit sóztam, borsoztam. A paprikára és sültkrumplira locsoltam, kanalaztam ezt a masszát. Befedtem a maradék paprikával minden egyes mélyedést. Egy-egy vékony szelet szalonnát raktam mindegyik tetejére. Tizenöt-húsz perc alatt 200-220 fokon gyönyörűen megsült.
A paprika sütése:  én egy tepsit alufóliával kibélelek, belerakom a húsos, hosszúkás, piros színű paprikát (a magyar piacon, üzletben kápiának hívják ezt a paprikafajtát, s grillpaprikaként reklámozzák). Én sütöttem már húsos, piros színű kaliforniai paprikát is, az is finom. 250 fokon feketére sütöm a héját (lehet forgatni is sütés közben, hogy minden oldalról fekete legyen). Amikor kész, lefedem, így hagyom kihűlni  a saját gőzében, majd megszabadítom a fekete héjától és  a magjaitól. Így néz ki  nyersen:

7 megjegyzés:

  1. Jaj, ez nagyszerű lehet.Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Huh! Egy a bajom. Én a paprikát csak nyersen. Így aztán például a lecsót sem bírom megenni.

    VálaszTörlés
  3. kár, mert a sültpaparika finom. DE megértelek, van ilyen.Szerintem a nyers paprika finom túróval.
    És ha csirkehússal váltanád ki a sültpaprikát? mármint ami nálam paprika, az nálad grillezett csirkehús?

    VálaszTörlés
  4. A vasárnapi kiadós ebéd után ez már túlzás :))) (olvasni is)

    VálaszTörlés
  5. nálunk ez volt az ebéd, a levest is elblicceltük.

    VálaszTörlés
  6. Ok! Csirkehússal semmi bajom. Szeretem. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon érdekes és jó ötlet

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...