2011. január 17., hétfő

Bécsi zöldbab

Nem tudom, hogy miért bécsi, de nálunk a családban igy honosodott meg ennek  a főzeléknek  a neve valamikor tizenéve. Fél kiló sárga csövű fagyasztott zöldbabot enyhén sós vizben megfőzök. Leszűröm. Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágok, 2-3 kanál étolajon megpárolom, leveszem a tűzhelyről, rászórok egy gerezd apróra vágott fokhagymát, ha van otthon fagyasztott kapor, abból egy kiskanálnyit rámorzsolok, egy kevés apritott zöldségzöldet is dobok rá. Néhány pillanatig együtt párolom, hogy az izek összeérjenek, ráteszem a leszűrt zöldbabot, kevés vizzel felöntöm. Sózom, borsozom, vegetázom. Egy-két percig főzöm. Két deci tejföld egy evőkanál liszttel simára keverek, egy kanál vizel elkeverem, ezzel behabarom a zöldbabot. Még egy-két percig rotyogtatom, ha közben le akar égni, pici vizet nyugodtan tehetek alá. Sült hússal, de főtt tojással, bundáskenyérrel is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...