Valamikor tizenéve olvastam ezt receptet a Magyar Konyhában, akkor iktattam be az étrendünkbe . Azóta már az újságot is kidobtam, úgyhogy most a saját, időközben ,,elkövetett'' módositásaimmal irom le a receptet: általában mindig csirkemellből készitem, most két felső csirkecombot vettem. Egy fej hagymát apróra vágtam, egy gerezd fokhagymát is felapritottam. A megsózott csirkehúst abba az edénybe teszem, amelyben majd a sütőben megsütöm, rászórom a vörös- és fokhagymát, teszek rá egy kanál szójaszószt, egy kanál olajat, picit megborsozom, fél deci fehérbort is öntök hozzá. Alaposan összekeverem, két-három órát érlelem. Lefedem, a sütőben lassú tűzön puhára párolom. Amikor majdnem kész, leveszem a fóliát és még tiz percet piritom. Ha börös a csirkehús, amikor a bőrös fele van felül, ezt megkenem egy kiskanálnyi mézzel. A bőr a méztől a sütőben gyönyörű aranybarnára pirul és ropogós lesz. Vigyázni kell, könnyen megfeketedik. A szafttal együtt tálalom, szerintem krumpipüré illik a legjobban hozzá, bár most a séta után Zolinak krumplit sütöttünk mellé.
Ez isteni lehet!
VálaszTörlésPróbáld ki bátran, a csirke bármely részéből elkészíthető
VálaszTörlésA mai menü lesz! ha nem is pontosan így, mert még soha sem bírtam ki, hogy valamit pontosan a recept szerint készítsek el :)
VálaszTörlésvárom az eredményt, a tapasztalatokat!!!
VálaszTörlés(csak halkan jegyzem meg, elmaradt a tervezett menü)
VálaszTörlés