2011. január 30., vasárnap

Sertéshús kolbásszal, tojással, sajttal

Húgom szokta késziteni, amikor náluk jön össze  a család. Kiadós, talán túlságosan is kalóriadús, de finom. Hozzávalók 4 személyre:
4 karaj
szárazkolbász
sajt
4 tojás

bors
ételizesitő
kevés olaj
A karajt sózom, borsozom, megszórom kevés ételizesitővel. Kevés vizen és olajon a tepsiben párolom először lefedve, majd eltávolitva a fedőt, illetve alufóliát (összesen kb. 35-4o percig). Amikor már szép barna szint kap mindkét fele, akkor vékony karikára szelt füstölt kolbászt teszek minden húsra, rá egy-egy tükörtojást és egy-egy vékony szelet sajtot. Amikor a sajt ráolvad, kész.
Hozzá ma kelkáposztát készitettem: a felszelt kelkáposztát forrásban levő vizben két-három percig főzöm. Leszűröm. Majd egy sárgarépát, két-három szem kockára vágott krumplit és a kelkáposztát egy kanál olajon és kevés vizen, kevés vegetával, pici borssal puhára párolom.
Én sajnos csak párolt húst ettem kelkáposztával, de Zoli szerint nagyon finom volt a sajtos, tojásos, kolbászos hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...