Egyszer a piacon olyan túrót vettem, amelybe tejfölt is kevertek, úgyhogy szétfolyt a pogácsám. Azóta általában fetasajttal készitem.
Hozzávalók:
3o deka liszt
25 deka margarin
egy- egy és egynegyed káváskanál só (mi nem eszünk sósan, ezért nekünk 1 kanálkával elég)
25 deka fetasajt
1 tojás.
A puha margarint a villával összetört fetával alaposan összekeverem, hozzáadom a sót, ezzel is összekeverem, majd a lisztet is hozzászitálomt. Hűtőszekrényben legalább 1-2 órát, de akár fél napot is pihentetem. Pogácsaszaggatóval vagy pálinkáspohárral az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát kiszaggatom, a tetejét bevagdosom késsel, diszités gyanánt. A liolajozott, kilisztezett tepsibe (vagy sütőpapirral kibélelt tepsibe) rakom egymás mellé a pogácsát, megkenem a tetejét a felvert tojással. 22o-25o fokon megsütöm.
Hozzávalók:
3o deka liszt
25 deka margarin
egy- egy és egynegyed káváskanál só (mi nem eszünk sósan, ezért nekünk 1 kanálkával elég)
25 deka fetasajt
1 tojás.
A puha margarint a villával összetört fetával alaposan összekeverem, hozzáadom a sót, ezzel is összekeverem, majd a lisztet is hozzászitálomt. Hűtőszekrényben legalább 1-2 órát, de akár fél napot is pihentetem. Pogácsaszaggatóval vagy pálinkáspohárral az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát kiszaggatom, a tetejét bevagdosom késsel, diszités gyanánt. A liolajozott, kilisztezett tepsibe (vagy sütőpapirral kibélelt tepsibe) rakom egymás mellé a pogácsát, megkenem a tetejét a felvert tojással. 22o-25o fokon megsütöm.
Mmmmmm.... :)
VálaszTörlés