Négy vékony karajt vettem tegnap este munka után, s reggel találtam ki, hogy a jeruzsálemi csirkéhez hasonló pácot készitek ennek a húsnak is.
Hozzávalók:
4 vékony karaj
1 kávéskanál szenf (mustár)
2 evőkanál étolaj
só
4 kanál fehérbor
1 kanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál méz.
A mustárt, sót, bort, mézet, szójaszószt összekeverem, a húsra kenem, locsolom, ráapritom a fokhagymát. Legalább két órát hűtőbeteszem, hogy az izek összeérjenek. Még két kanál vizet teszek alá és a sütőben lefedve 3o-35 percig párolom, majd leveszem a fedőt vagy alufóliát róla és 1o percig még sütöm, hogy szép szint kapjon mindkét fele. Ha elfogy a folyadék alóla, kevés borral vagy vizzel pótolom. Krumplipürével tálalom, a szaft miatt.
Hozzávalók:
4 vékony karaj
1 kávéskanál szenf (mustár)
2 evőkanál étolaj
só
4 kanál fehérbor
1 kanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál méz.
A mustárt, sót, bort, mézet, szójaszószt összekeverem, a húsra kenem, locsolom, ráapritom a fokhagymát. Legalább két órát hűtőbeteszem, hogy az izek összeérjenek. Még két kanál vizet teszek alá és a sütőben lefedve 3o-35 percig párolom, majd leveszem a fedőt vagy alufóliát róla és 1o percig még sütöm, hogy szép szint kapjon mindkét fele. Ha elfogy a folyadék alóla, kevés borral vagy vizzel pótolom. Krumplipürével tálalom, a szaft miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése