Még egy étel, amelyről már nem tudom, honnan kapta egykoron kis családunkban a nevét. Az erdőkerülő valószinűleg az erdő melletti krumliföldről, zöldségeskertekből szedi össze a hozzávalókat, ha olyan szerencséje van, hogy az erdőben talál vadon növő, termő majorannát.
Két személy részére hozzávalók:
4o deka burgonya
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
fél vagy háromnegyed kávéskanál száritott majoranna, izlés szerint
fél kávéskanál zöldségzöldje
1 babérlevél
1 kanál liszt
1 leveskocka vagy vegeta
só
bors
2 kanál étolaj
Az étolajból, lisztből világos rántást készitek, leveszem a tűzhelyről, az apróra vágott fokhagymát, a majorannát, babérlevelet rászórom, visszateszem, egy-két kavarás, hogy az izek összeérjenek, majd felöntöm vizzel. Beleteszem az apróra vágott sárgarépát, majd a krumplit is, sózóm, borsozom, vegetázom. Amikor puhára főtt, rászórom a zöldségzöldet. Izlés szerint tejfölt is keverhetek bele.
Két személy részére hozzávalók:
4o deka burgonya
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
fél vagy háromnegyed kávéskanál száritott majoranna, izlés szerint
fél kávéskanál zöldségzöldje
1 babérlevél
1 kanál liszt
1 leveskocka vagy vegeta
só
bors
2 kanál étolaj
Az étolajból, lisztből világos rántást készitek, leveszem a tűzhelyről, az apróra vágott fokhagymát, a majorannát, babérlevelet rászórom, visszateszem, egy-két kavarás, hogy az izek összeérjenek, majd felöntöm vizzel. Beleteszem az apróra vágott sárgarépát, majd a krumplit is, sózóm, borsozom, vegetázom. Amikor puhára főtt, rászórom a zöldségzöldet. Izlés szerint tejfölt is keverhetek bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése