2011. január 18., kedd

Krumplileves erdőkerülő módra

Még egy étel, amelyről már nem tudom, honnan kapta egykoron kis családunkban a nevét. Az erdőkerülő valószinűleg az erdő melletti krumliföldről, zöldségeskertekből  szedi  össze a hozzávalókat, ha olyan szerencséje van, hogy az erdőben talál vadon növő, termő majorannát.
Két személy részére hozzávalók:
4o deka burgonya
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
fél vagy  háromnegyed kávéskanál száritott majoranna, izlés szerint
fél kávéskanál zöldségzöldje
1 babérlevél
1 kanál liszt
1 leveskocka vagy vegeta

bors
2 kanál étolaj
Az étolajból, lisztből világos rántást készitek,  leveszem a tűzhelyről, az apróra vágott fokhagymát, a majorannát, babérlevelet rászórom, visszateszem, egy-két kavarás, hogy az izek összeérjenek, majd felöntöm vizzel. Beleteszem az apróra vágott sárgarépát, majd a krumplit is, sózóm, borsozom, vegetázom. Amikor puhára főtt, rászórom a zöldségzöldet. Izlés szerint tejfölt is keverhetek bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...