2011. január 22., szombat

Húsos pite

Kalóriadús, nehéz, de finom. Igazi balkáni étel, a vajdasági háziasszonyok is a Balkáni ételek cimű, évtizedekkel ezelőtt megjelent szakácskönyvből tanulták meg készíteni. Hozzávalók:
5o deka darálthús
2 kanál étolaj

bors
1 csomó petrezselyem zöldje
5o deka rétestészta
2 deci olaj a tészta locsolásához és a tepsi kikenéséhez
2 deci ásványviz
3 tojás.
A darált húst olajon megpároljuk, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zölddel. A rétestésztát 3 részre osztjuk. Mindegyik lapot olajjal meglocsoljuk (megszenteljük). Amikor az első adag rétestészta a tepsiben van, rászórjuk a darálthús felét. Beborítjuk a meglocsolt rétestészta második adagjával, erre tesszük a hús másik felét. Befedjük a rétestészta harmadik adagjával. A pitét kockákra vágjuk. A tojásokat elkeverjük az ásványvízzel, a pitére öntjük. 5-1o percig állni hagyjuk, hogy jó részét magába szívja, majd 15o-175 fokra melegített sütőben kb. 4o percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...