A tésztához: 3o deka liszt, 2o dkg vaj vagy margarin, 1o deka cukor, 1 tojás sárgája, kevés reszelt citromhéj, 1 vaniliáscukor. Egy kerek tortaformát félig kibélelek vele. De a kistepsiben is tökéletes. Erős lángon félig megsütöm. A töltelékhez 5-6 almát meghámozok, szeletekre vágok. A tésztára rakom, porcukorral bőven megszórom (kb. 1o deka cukor), 5 deka diót (nekem szeletelt mandulám volt csak itthon), fahéjat is szórok rá. A forró sütőbe visszatolva közepes lángon sütöm, amig a cukor világosbarnára nem karamellizálódik rajta. Tejszinhabbal is fogyasztható.
Én kevesebb cukrot szórtam az almára, ezért nem lett karamelles.
Én kevesebb cukrot szórtam az almára, ezért nem lett karamelles.
Kedves M.K. nézz be ide, meglepetés vár rád
VálaszTörléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html