2011. január 30., vasárnap

Almás linzer

A tésztához: 3o deka liszt, 2o dkg vaj vagy margarin, 1o deka cukor, 1 tojás sárgája, kevés reszelt citromhéj, 1 vaniliáscukor. Egy kerek tortaformát félig kibélelek vele. De a kistepsiben is  tökéletes. Erős lángon félig megsütöm. A töltelékhez 5-6 almát meghámozok, szeletekre vágok. A tésztára rakom, porcukorral bőven megszórom (kb. 1o deka cukor), 5 deka diót (nekem szeletelt mandulám volt csak itthon), fahéjat is  szórok rá. A forró sütőbe visszatolva közepes lángon sütöm, amig a cukor világosbarnára nem karamellizálódik rajta. Tejszinhabbal is fogyasztható.
Én kevesebb cukrot szórtam az almára, ezért nem lett karamelles.

1 megjegyzés:

  1. Kedves M.K. nézz be ide, meglepetés vár rád
    http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...