2011. január 16., vasárnap

Jeruzsálemi csirke

Valamikor tizenéve olvastam ezt  receptet a Magyar Konyhában, akkor iktattam be az étrendünkbe . Azóta már az újságot is kidobtam, úgyhogy most a saját, időközben ,,elkövetett'' módositásaimmal irom le a receptet: általában mindig csirkemellből készitem, most két felső csirkecombot vettem. Egy fej hagymát apróra vágtam, egy gerezd fokhagymát is felapritottam. A megsózott csirkehúst abba az edénybe teszem, amelyben majd a sütőben megsütöm, rászórom a vörös- és fokhagymát, teszek rá egy kanál szójaszószt,  egy kanál olajat, picit megborsozom, fél deci fehérbort is öntök hozzá. Alaposan összekeverem, két-három órát érlelem. Lefedem,  a sütőben  lassú tűzön puhára párolom. Amikor majdnem kész, leveszem a fóliát és még tiz percet piritom. Ha börös a csirkehús, amikor a bőrös fele van felül, ezt megkenem egy kiskanálnyi mézzel. A bőr a méztől a sütőben gyönyörű aranybarnára pirul és ropogós lesz. Vigyázni kell, könnyen megfeketedik. A szafttal együtt tálalom, szerintem krumpipüré illik a legjobban hozzá, bár most a séta után Zolinak krumplit sütöttünk mellé.

5 megjegyzés:

  1. Próbáld ki bátran, a csirke bármely részéből elkészíthető

    VálaszTörlés
  2. A mai menü lesz! ha nem is pontosan így, mert még soha sem bírtam ki, hogy valamit pontosan a recept szerint készítsek el :)

    VálaszTörlés
  3. várom az eredményt, a tapasztalatokat!!!

    VálaszTörlés
  4. (csak halkan jegyzem meg, elmaradt a tervezett menü)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...